Снимка PexelsПреброяване на населението ще има не само у нас, а

...
Снимка PexelsПреброяване на населението ще има не само у нас, а
Коментари Харесай

Започва преброяване на населението в Китай

Снимка Pexels

Преброяване на популацията ще има не само у нас, а и в доста страни по света. В Китай към този момент се приготвят за процедурата. 

Първото броене на популацията от 10 години стартира в Китай. Според Държавната статистическа работа на КНР, ще са нужни към две години за обработка и разбор на получените данни, оповестява ТАСС, представена от Булнюз. Както беше маркирано, повече от седем милиона преброители ще бъдат включени в събирането на данни, което ще продължи до началото на декември, във връзка с настоящата демографска обстановка.

Като част от изследването се възнамерява освен да се обясни общото население на Китай, само че и да се събере информация за съотношението сред половете, заетостта, образованието и възрастта на лицата, живеещи в страната. По време на преброяването ще се събират данни освен за жителите на страната, само че и за чужденците, живеещи в КНР повече от шест месеца. Националните преброявания са извършени в Китай през 1953, 1964, 1982, 1990, 2000 и 2010. Според последните публични данни, населението на Китай възлиза на 1,4 милиарда през 2019 година Тази цифра не включва жителите на остров Тайван и специфичните административни региони на КНР - Хонконг и Макао. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР